O tabără de poveste 🏘

Au fost odată … zile intense, pline de culoare, învățare, cunoaștere, zile în care s-a râs mult și în care am experimentat prietenia, munca în echipă, creativitatea, distracția. ⏳

#Ziua1 🚌 – după un drum de 9 ore din Constanța spre Avrig, Sibiu, un drum însoțit pe alocuri de soare, ploaie, voie bună și jocuri pe autocar, un drum în care s-a negociat repartiția în camere (negocierea a fost dură și s-a lăsat, pe alocuri, cu lacrimi, dar până la urmă s-a ajuns la un acord convenabil pentru toți), am ajuns în locul unde vom petrece următoarele zile de tabără, Domeniul Roa.

Ne-au fost tovarăși de drum: autostrada însorită, ploaia prezentă permanent la traversarea munților, toate nuanțele de verde ale pădurilor, ceața cenușie care se ridica ușor printre brazi. Nu am uitat de aglomerația din trafic, dar prefer sa nu o amintesc prea des, ea e prezenta oricum, dar, pe alocuri, are și avantaje: ne-a oferit răgazul sa admiram peisajul dintre munți.
Finalul ploii torențiale ne-a adus liniște și claritate, aer curat și poftă de mâncare într-o locație desprinsă din poveștile de demult. Provocările legate de cazare, despachetare, mutare în camere ne-au adus o noua runda de agitație, care a trecut destul de repede, lăsând loc unor noi serii de emoții legate de alegerea hainelor potrivite pentru Rainbow Party, în cazul fetelor și pregătirea dansului potrivit, în cazul băieților. Cu regulile taberei întipărite în memorie (sper) și studierea programului următoarelor zile, nerăbdarea s-a transformat ușor într-o așteptare liniștită, iar înserarea s-a transformat treptat într-o noapte binevenită, întreruptă discret de vise somnoroase. Bineînțeles, telefoanele au dormit și ele, liniștite!

#Ziua2 🌳 – Primele ore ale dimineții ne-au găsit odihniți, gata de exploarare și noi aventuri.

Excursia la Păltiniș ne-a dus pe un traseu de o frumusețe sălbatică pe alocuri, satele tradiționale săsești oferind un specific aparte.
Arka Park Păltiniș, un loc potrivit pentru exersarea abilităților de cățărare, echilibru, coordonare, atât pentru copii, cât și pentru adulți – în toate există un început. În cazul meu, curajul a venit de abia acum, noroc cu copiii care m-au susținut și îndrumat: „Haideți, doamna, că puteți! Noi suntem aici!” Și iată-mă cățărată prin copaci!
Despre prânz nu pot vorbi prea mult, a dispărut imediat din farfurii, oferind energie pentru activitățile pregătite de animatori. Munca în echipă a exersat răbdarea, cooperarea și empatia, iar o bălăceală zdravănă în piscina e tot ce ne doream într-o zi călduroasă de vară.

#Ziua3 📖 – Ne-a găsit într-o poveste a timpului – Povestea calendarului, o reîntoarcere în copilărie, un loc cu decoruri fantastice din basme și căsuțe pline de minunății, în ordinea preferințelor copiilor: Hanul strigoilor (octombrie), Căsuța cu dulciuri (ianuarie), Căsuța cu suveniruri (iunie), Căsuța cu ❤ (februarie). Bineînțeles că trasul cu arcul e în top, atât pentru fete, cât și pentru băieți! Din căsuța groazei ies toți speriați și țipând … apoi intră din nou, atrași de experimentarea emoțiilor puternice. Nu pot uita de Căsuța atelierului de creație, care m-a atras ca un magnet și de Căsuța lunii decembrie, pe treptele căreia am poposit cel mai mult, care mi-a adus liniștea și răcoarea unei luni binecunoscute, tocmai în mijlocul arșiței verii.
Castelul de lut al Zânelor ne-a așteptat luminos pe malul râului Porumbacu, parfumul florilor învăluindu-ne de la intrare, iar zânuțele și zânii au explorat turnurile castelului mergând pe firul poveștilor cunoscute.

#Ziua 4 🏰 – O nouă excursie, de această dată într-un oraș de poveste, Sibiu, ne-a condus pe urmele vechilor locuitori. Ne-am urcat pe treptele înguste ale Turnului Sfatului, am trecut Podul Minciunilor și ne-am lăsat priviți de ochii locuințelor din jur. La Grădina Zoologica ne-a întâmpinat la intrare copacul secular de peste 600 ani și am privit speciile de animale care sunt îngrijite și au adăpost la Zoo.

#Ziua5 🧭 – Ziua de azi a început cu o drumeție de 1 km pe marginea unei păduri spre Brambura Park, un drum ușor, lejer și plăcut, observând plantele din jurul nostru și exersându-ne memoria cu denumirile și proprietățile medicale sau alimentare ale acestora. Înainte de a intra în Casa Răsturnată ne bucurăm de aerul curat și de mini Zoo din curtea parcului.

Vizitarea Casei Întoarse a fost o adevărată provocare, am stat cam cât am putut rezista amețelii și stării de acomodare cu situația realității inversate.

Seara, adunați în jurul focului de tabără am rememorat perioada petrecută într-un ținut de poveste, departe de casă și de părinți, dar alături de colegi, prieteni, profesori și animatori. La începutul unei noi etape provocatoare, adolescența, am trăit serile și nopțile de vară descrise în vorbe și cântece.

#Ziua6 🏘 Dimineața începe cu provocarea împachetării bagajelor, activitate începută încă de aseară. Forfota dimineții ne alimentează cu energie pentru lungul drum spre casă. Un ultim dans, un mic dejun lejer și un drum de 9 ore înspre mare și soare, acasă. 🌊☀

Concluzii:

🎯 Ieșind din zona de confort, ne obișnuim treptat să devenim independenți și să gestionam fiecare aspect cu care ne confruntăm, legăm prietenii noi și ne alimentam imaginația cu noi amintiri.

🎯Liniștea după-amiezelor și înserărilor ne-a prins în jocuri interactive, Rainbow Party, Karaoke, „Ce spun Trolii” etc, activități care au îmbinat elementele dinamice cu cele legate de provocări, cunoaștere și învățare. Jocurile trolilor ne-au alimentat cu energie proaspătă, ne-au antrenat zilnic spiritul de competiție și munca în echipă.

🎯 Programul de animație a fost bine organizat, excursiile planificate de dimineața au fost o alegere potrivita. Jocurile au fost diverse și i-au captat pe copii.

🎯 Condițiile de cazare și masa au fost chiar mai bune decât m-am așteptat. Piscina a fost un mare atu, iar personalul de la cazare și bucătărie au răspuns eficient și prompt provocărilor, având în vedere ca am avut copii cu cerinte nutriționale specifice.

🎯 Cum mereu este loc de mai bine, au existat si aspecte care vor putea fi îmbunătățite pe parcurs, dar acestea țin de organizare și cu siguranță vor fi luate în considerare pentru următoarele tabere.


O tabăra ca o aventură, în care fiecare întâmplare a completat filă cu filă întreaga poveste scrisă alături de colegi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.