Jurnal de explorare în Săptămâna Verde – Ziua 4

🌳 O nouă zi petrecută în natură, de această dată la Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, unde ne-am putut bucura de un loc unic în zona Dobrogei, cu plante și animale specifice Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar și din alte zone ale lumii.

Pe traseul ce înconjoară micul lac din centrul microrezervației am întâlnit pelicani, lebede, rațe, gâște sălbatice, lebede („avifaună acvatică” sau păsări acvatice), păuni, fazani („avifauna terestră”), dar și mamifere: cerbi lopătari, căprioare, iepuri, capre, nutrii, mistreți.

Pe lângă speciile de animale din zona Deltei, am întâlnit și animale din zone depărtate ale lumii: pasărea Emu (Australia), gâsca de Anzi, rața fluierătoare, muflonul, lama, porcușorul de guineea, papagali.

🦆🐢🦚🦢🦜🐇🦝🦔🐐🦌🐏🐑🐎

Traseele parcurse în căutarea habitatelor naturale și descoperirea micilor viețuitoare ne-a oferit spațiul necesar de a desfășura activități în aer liber, de a ne bucura de tot ceea ce ne înconjoară, de a descoperi în jurul nostru frumusețea fiecărui colț din natură și a ne întări, astfel, convingerea că NATURA ARE NEVOIE DE NOI! 🐾🌳

Timpul petrecut cu prietenii și colegii sudează și strânge legăturile sociale într-un colectiv bazat pe încredere și susținere reciprocă. Iar atunci când ne bazăm și pe sprijinul necondiționat al părinților, mergem în aceeași direcție, spre binele și dezvoltarea armonioasă a copiilor. ❤️💚

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.